Budapest Design Map

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stábja. A praktikus térkép segítségével a város legizgalmasabb designhelyszínei kereshetők fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala megbízásából és a Magyar Formatervezési Tanács gondozásában készült Budapest Design Map célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai design sokszínűségére, valamint növelje a kreatívipari kis- és középvállalkozások népszerűségét – 2020-ban kiemelten koncentrálva a karácsonyi időszakra.

BUDAPEST DESIGN MAP 2020

A térkép 2020-as változata főként magyar designüzleteket, bútorboltokat és design szempontból releváns üzleteket mutat be, azonban számos olyan egyéb helyszín is megtalálható a térképen, amely szorosan kapcsolódik a hazai kreatíviparhoz. A Budapest Design Map-en sokszínű kínálattal találkozhatunk: a luxustermékeket kínáló hazai vállalkozások, vintage butikok, kézműves műhelyek, multibrand üzletek, upcycling és fenntarthatóság iránt elkötelezett designstúdiók, bútorboltok és divatszalonok egyaránt megtalálhatóak az egyedi ingyenes kiadványban. „A jelenlegi helyzetben a Magyar Formatervezési Tanács kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a hazai kreatívipari kis- és középvállalkozásokat. Más projektjeink mellett a Budapest Design Mappel is az a nem titkolt célunk, hogy az idei karácsonyi szezonban hazai termékek vásárlására, és ezáltal a hazai tervezők támogatására ösztönözzük az ajándékvásárlókat” – mondja Osvárt Judit, a Budapest Design Week szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja.

NYOMTATOTT VÁLTOZAT

A térkép nyomtatott változata december 10-től elérhető a város számos designüzletében illetve minden olyan helyszínen, ahol a jelenlegi körülmények között terjesztése megoldható. Részletes terjesztési listáért kérjük kattintson ide (hamarosan)!

ONLINE VÁLTOZAT

A Budapest Design Map-en szereplő designpontok egy könnyen használható Google Maps layer változatban erre a linkre kattintva is elérhetők.

CIKKEK ÉS AJÁNLÓK

A Budapest Design Week weboldalán számos, a Budapest Design Map-en szereplő üzlettel, vállalkozással is megismerkedhet. A részletes cikkek és ajánlók erre a linkre kattintva érhetők el.

Listánk folyamatosan bővül – ha a térképre illő, új üzletre vagy címre szeretné felhívni figyelmünket, kérjük írjon nekünk!