7 milliárd forint támogatás a design- és divatvállalkozások számára

2020. 11. 26. 13:03 Hírek


Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) szakmai együttműködésének eredményeként november 24-én megjelent felhívás célja a divat- és designipari tervező-gyártó kkv-k megújulását elősegítő technológiai fejlesztések támogatása, ezzel működésük és munkahelymegtartó, valamint jövedelemtermelő képességük megerősítése.

A hazai piac mérete és adottságai miatt kiemelten fontos, hogy a sikeresen pályázó vállalkozások a támogatással növelni tudják exportjukat és nemzetközi digitális jelenlétüket is.

A fejlesztési források hatékony felhasználása érdekében a pályázaton való részvétel egyik feltétele az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. által kiállított előminősítési igazolás, amelynek megszerzéséhez az érdeklődők a divatdesignpalyazat.ifka.hu oldalon szükséges regisztrálniuk, jelezve az előminősítésen való részvételi szándékukat. A pályázat beadására az előminősítések birtokában 2021. januártól lesz lehetőség.

„A vállalkozásokat arra kérjük, semmiképpen ne mulasszák el az előminősítésre jelentkezést, az ugyanis a forráshoz jutás előfeltétele”

– hívta fel a figyelmet Dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.

További részletek a pályázat weboldalán találhatók.