Online megtekinthető Vásárhelyi János életműve

2020. 10. 15. 18:13 Hírek

Online megnyílt Vásárhelyi János legendás magyar bútortervező életmű-kiállítása a Bazilikában. Bár a tárlat a pandémiás helyzet miatt csak tavasszal lesz látogatható, a legendás bútorait tartalmazó katalógusba már most bele lehet lapozni.

Vásárhelyi János több bútora ma is gyártásban van, az általa tervezett székek az elmúlt évtizedek során magyar és külföldi otthonokba egyaránt eljutottak. A szakma kiemelkedő alakja 2020 augusztusában töltötte be 75. életévét, melynek apropóján 2020. október 3-án kiállítás nyílt nagysikerű bútoraiból a Bazilika Lovagtermében.

Bár a kiállítás a járvány miatt csak tavasszal lesz látogatható, a Vásárhelyi alkotásait összegyűjtő katalógus már most megtekinthető online.

A kiállítás ötletgazdái és kurátorai Jakab Csaba és Márton László Attila. A megvalósításban szervező partner a Magyar Bútor és Faipari Szövetség. Szakmai partner a Magyar Formatervezési Tanács és a Budapest Design Week. A kiállítás megrendezését a Magyar Művészeti Akadémia programpályázata és az NKA Iparművészeti Kollégiuma támogatja.

A kiállítás katalógusa ezen a linken érhető el.