Megnyílt a 17. Budapest Design Week!

2020. 10. 02. 08:00 Hírek

A Budapest Design Week hivatalos megnyitóján átadásra kerültek a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj elismerések is

Október 1-én este, a a Spoon Rendezvényhajón került megrendezésre a Budapest Design Week hivatalos megnyitója, a koronavírus-járvány miatt a megszokottnál jóval kisebb vendégkörrel. A rendezvényen elsőként Osvárt Judit, a programsor szakmai vezetője, a Magyar Formatervezési Tanács tagja köszöntötte a jelenlévőket háziasszonyként, majd az eseménysor főbb elemeit és megújult weboldalát ismertette. Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Formatervezési Tanács elnöke az innováció és a design összefüggéseiről beszélt a Budapest Design Week, a Magyar Formatervezési Díj és a Design Management Díj kapcsán. Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az innováció fontosságát emelte ki a kis- és középvállalkozások versenyképessége tekintetében.

A beszédeket követően átadásra kerültek a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj díjak. Az estet kötetlen állófogadás zárta.

A Magyar Formatervezési Díj nyerteseiről itt, a Design Management Díj nyerteseiről itt érhető el bővebb információ.

Fotó: Mohai Balázs

Galéria