A szentendrei vadászház története

Fotókiállítás és storytelling Radnóczy Eszter belsőépítésszel

Nyitó előadás: 2020 október 6. 17:00 Vidéki programok, Építészet, belsőépítészet, Design Túra, séta, épületbejárás, Kiállítás, Előadás, beszélgetés, Offline program

Grófi rezidenciából belsőépítész iroda.

1936-ban Quittner Ervin tervei szerint épült meg Szentendrén a Vadászház, melyet Szécsényi Tamás gróf nyári rezidenciaként használt. Az épület a vadkacsavadászatot kedvelő gróf tornácos, dunaparti nyaralója volt, a folyó közelsége miatt a kapuba ladikbeállót is terveztek.
Az épületben most alkotó este’r partners belsőépítész iroda nyolc éve rehabilitálta a romos állapotban lévő házat, melyet az államosítás után szociális bérlakásokként használtak. A felújításhoz szakmai alázat, a genius loci tisztelete, odaadás és kreativitás is kellett: Radnóczy Eszter és csapata szentendrei kőművesekkel, az eredeti terveket maximálisan tiszteletben tartva újította fel a Vadászházat, amely ma pezsgő, élettel teli alkotótere belsőépítész irodájuknak. A ház egyben műterem is: otthont ad Apáti Abkarovics Béla alkotásainak.
A Budapest Design Week programjaként az este’r partners szentendrei stúdiója, a Vadászház kertjében szabadtéri fotókiállítást rendez, amelyet több időpontban tekinthetnek meg a látogatók. A nyitóalkalmon Radnóczy Eszter, az este’r partners vezető tervezője mesél a ház és a felújítás izgalmas, kihívásokkal teli történetéről.

Nyitó előadás: 2020. október 6. 17:00

A látogatás regisztrációhoz kötött.

Galéria