Botos Balázs

Betekintés a kerámiaműhelybe

10.8. 16:00 Nyitott Stúdiók, Kerámia, porcelán, üveg

Ha van humor és vidámság a tárgytervezésben, akkor Botos Balázs kerámiái biztosan az élen végeznek ebben. Víg utcai lakásműhelyében ezúttal online vezeti körbe és ismerteti meg alkotásaival az érdeklődőket.

Papíron formatervező, ötvös végzettsége is van, mégis a kerámiák ejtették őt rabul. Botos Balázs ékszerei és home decor tárgyai sokszínűek, meglepők és minden részletükben szerethetők. Elmondása szerint olyan tárgyakat készít, melyek kirángatják vásárlóit a hétköznapokból és megmosolyogtatják őket.

Ezek után nem meglepő, hogy termékei között a színes késélezőtől a koponyabrossig számos forma és ötlet szerepel – ráadásul az utóbbi időben meseszerű nippeken is dolgozik párjával, Harsányi Hajnalkával. Balázs igyekszik a kerámia kis ökológiai lábnyomához mérten környezettudatosan megválogatni eszközeit: edényeit, bizonyos felszereléseit közeli éttermekből gyűjti be.

Az extravagáns megmunkálás mögött komoly szaktudás rejlik, amihez a helyszínt Víg utcai lakásműhelye biztosítja. Balázs a Nyitott stúdiók programsorozat résztvevőjeként Instagramján mutatja be környezetét és munkáit.

Galéria