Budapest Design Map kedvenc: Herendi Porcelán Palota

10.1-11. Budapest Design Map kedvencek, Kerámia, porcelán, üveg, Olvasnivaló

2018-ban megújult térrel nyílt újra a belváros szívében található Herendi Porcelánmanufaktúra márkabolt. A Herendi Porcelán Palota névre hallgató bolt különleges építészet megoldásokkal kialakított belső terével megszépülve várja a porcelán rajongóit. A József nádor téri üzlet több mint 550 négyzetméteren, három szinten, több mint 15.000 darabos kínálattal várja az érdeklődőket.

A boltban, amellett, hogy a márka legkülönlegesebb darabjait is megtalálhatjuk, különböző workshopokon is részt vehetünk. Van lehetőség porcelánrózsa-készítésre nyers porcelánmasszából, akvarellfestésre könyvjelzőre Herendi-motívumok alapján és porcelántányérra történő porcelánfestésre is, sőt, akik jobban elmélyülnének a Herendi technikában, azok porcelánfestő-kurzusra is jelentkezhetnek. A fekete, fehér és arany színekben pompázó Herendi Porcelán Palota kínálatának értéke meghaladja az 500 millió forintos összértéket, ezzel kínálatát és méretét tekintve Európa legnagyobb porcelán mono-brand márkaboltja. A porcelánt régebben “fehér aranynak” hívták, hiszen birtokolni különleges kiváltság volt – a Herendi porcelánoknak azonban magas eszmei értéke is van, hiszen az 1826-ban alapított Herendi Porcelánmanufaktúra indulása óta hagyományaihoz hűen készíti kézműves módon remekműveit, mind a mai napig eredeti helyszínén, Herenden. Nem véletlen tehát, hogy a Herendi porcelánok Hungarikumok, a Magyar Örökség részét képezik.

fotók: Herendi Porcelán

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stáb. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára. Tekintettel arra, hogy a Budapest Design Week 2020 eseménysorozat idei fő témája a fenntarthatóság, a térkép az idei évben első alkalommal nem kerül nyomtatott formában forgalomba, és csak online változatban érhető el.

Galéria