Budapest Design Map kedvenc: Közben

01.21. Budapest Design Map kedvencek, Grafika, animáció, fotó, média design, Textil, divat, ékszer, Olvasnivaló

Rejtett kincsekre bukkanhat az, aki a Ráday utca egyik vaskapuján átlép, hogy egy kis zsákutcában közelebbről is megismerkedjen a Közben stúdióval, öt tervezőbarát műhelyével és showroomjával.

2019-ben, a korábbi designer társulás, a Heinrich udvar megszűnésekor néhány fiatal tervező úgy döntött, hogy új helyszínen, de együtt folytatják útjukat. A megfelelő helyszínt a Ráday utcában, egészen pontosan az utca titokzatos udvarában lelték meg. Innen a stúdió neve, hiszen egy kicsiny közben bújik meg.

A helyszín több márka, így a KELE clothing, a NÖWA accessories, a RisoPlant, valamint Berecz Vanda tervezőművész főhadiszállása, és limitált darabszámú kötött pulóvereknek, bőrtáskáknak, egy old school riso nyomtatónak és kaktuszoknak, pozsgásoknak ad otthont.

A tervezőket nemcsak az egymás iránti barátság és a magas minőség iránti elkötelezettség köti össze, hanem a környezettudatosság is. A NÖWA accessories brandet például a bőrhulladék újrafeldolgozása jellemzi, míg a KELE clothing ruhái javarészt ecoTEC tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokból készülnek. A felsorolásból persze a RisoPlant sem maradhat ki, aminek két tagja, Nosek Mimma és Erdész Dávid használt virágcserepeket rizózik, hogy egyszer ismét hasznukat lehessen venni.

A Közben stúdió a textiláruk és bőrtáskák, valamint a kisszériás rizo nyomtatott termékek és zöldellő szobanövények showroomja, ugyanakkor állandó rendszerességgel biztosít helyszínt a tervezők workshopjai számára is. Aki figyelemmel követi oldalukat, bőrtáskakészítő vagy épp növényültető foglalkozásba is könnyen belebotolhat!

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria