Budapest Design Map kedvenc: Palmetta

01.22. Budapest Design Map kedvencek, Kerámia, porcelán, üveg, Formatervezés, Textil, divat, ékszer, Olvasnivaló

Ha valakinek a legikonikusabb designtárgyakra fáj a foga, annak van egy jó hírünk: a Palmetta Design két shopjában is kedvére válogathat az európai tárgykultúra sajátos termékei közül.

Legyen szó a világhírű Alessi lakberendezési tárgyairól vagy épp a hazai tervezők kiemelkedő alkotásairól, a Palmetta Design Galéria széles választéka több európai ország ízlésvilágát is Budapestre csempészi.

Mindezt egy alkotópárnak, Regős Anna textiltervező iparművésznek és férjének, Regős István festőművésznek köszönhetjük, akik boltjukkal a terítés- és tárgykultúra olyan szintjét akarták a nagyközönség elé tárni, amelyben magas szinten ötvöződik a funkció, extremitás és elegancia.

Nemcsak 1998-ban, amikor a Palmetta indult, hanem manapság is hiánypótló jelenség a Regős házaspár boltja, hiszen a New York-i MoMA-ban is kiállított Starck-féle citromfacsaró és sok egyéb élvonalbeli háztartási, lakberendezési eszköz mellett a magyar tehetségek kreációi is előkelő helyet kapnak.

A Palmetta Design Galéria Szentendrén, 2013 óta pedig a Bartók Béla úton is várja a látogatókat.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria