CO&CO – CIRCULAR DESIGN TRENDS

A körforgásos tervezés irányzatai

A CO&CO a CIRCULAR DESIGN TRENDS keretén belül a Budapest Design Week első felében egy olyan előadás-, beszélgetés- és interjú-sorozat megtartását tűzték ki célul, ami bemutatja a körforgásos gazdaság különböző elismert iskoláit, módszertanait, irányzatait, trendjeit. A körforgásos gazdaság egy gyűjtő fogalom, azon belül az irányzatok célja közös, de a részletek megismerése szélesíti az érdeklődők tudásbázisát (bölcsőtől a bölcsőig, biomimikri, ipari ökológia/megosztásos gazdaság, kékgazdaság, permakultúra). A szekciókra a területről felkért szakértőkkel történik majd az egyes trendek elemzése. A Podcastok, a CO&CO on-line platformjain érhetőek el. Az első nap általános ívű betekintése után minden nap egy-egy körforgásos gazdasági trend köré rendeződik a sorozat adott napja.

Facebook: https://www.facebook.com/coand...

LinkedIn: https://www.linkedin.com/compa...

A programszervező CO&CO Designcommunication közel 20 éve van jelen a magyar és nemzetközi designéletben, 5 termékkategóriás Red Dot Design Award, iF Design Award, German Design Award, A-Design, közel egy tucat Magyar Formatervezési Díj, összesen több mint 30 díjjal a háta mögött. Ennek a munkásságnak az elismerésért 2019-ben megkapta a haza szellemi alkotásokért kapható legmagasabb kitűntetést, a Magyar Szellemi Tulajdon Hivatala Millenium díját.

Nagy Richárd, a CO&CO – CIRCULAR DESIGN TRENDS programvezetője, a Co&Co ügyvezető tulajdonosa, MOME-n végzett formatervező és designmanager, 13 éve kutatja a körforgásos gazdaság elemeit fenntartható tervezés témában, többek között a MOME Doktori iskolájában is. Ő maga körforgásos gazdaság / kékgazdaság szakértő (PTE – nyári egyetem – Günter Pauli), számtalan körforgásos projekt menedzsere, tervezője, egyik kutatásával 2012-ben elnyerte a European Institute of Innovation & Technology (EIT) - Climate-KIC PiP programjában (Pioneer into Practice) az Év Pioneer-je díjat.

Galéria