design DIALOG - Győr

online kerekasztal-beszélgetés

Idén ősszel rendhagyó keretek között ismerkedhet meg a közönség a magyar formatervezők kreativitásával. A Hungarian Fashion and Design Agency harmadik alkalommal szakmai partnere a Budapest Design Week rendezvénynek, melyhez 360 Design Budapest néven többek között három edukációs jellegű kerekasztal-beszélgetéssel készül az Ügynökség.

A beszélgetések keretében helyi és regionális szakértők és formatervezők szólalnak meg. A győri epizód főként a kreatívipari szakemberek és megrendelőik viszonyrendszerét mutatja be a „Formába öntött szakértelem – Ahogy a győri designipari szakemberek látják” című podcast keretében, amely a design DIALOG következő epizódja is egyben.

Amikor egy design tárgyban gyönyörködünk, sokszor bele sem gondolunk micsoda komplex erők formálták a végleges formájára az adott terméket. A kerekasztal-beszélgetés során a meghívott szakemberek azt a kérdéskört járják körül, hogy egy termék megjelenését a tervező szakmai érzékenységén és elhivatottságán túl milyen szempontok, többek között milyen gazdasági kritériumok alakítják. Az előadók olyan sikeres győri kollaborációk szereplői, akik kimagasló tehetséggel alkotnak a magyar design területén és munkásságukon keresztül láthatóvá válik az összetett gondolkodás a termékdesignt illetően.

A beszélgetés során a podcast követői betekintést nyerhetnek a termékfejlesztés, a versenyképesség és a különböző kreatív társulások témaköreibe az alábbi kérdéseken keresztül:

• A termékfejlesztés mely pontján válik egyértelművé, hogy elengedhetetlen a formatervező bevonása?
• Milyen nehézségekkel szembesül a tervező és gyártó a termékfejlesztés során?
• Mennyire tud versenyképes lenni a magyar design a nemzetközi piacon?
• Mitől válik ismertté a Győrben működő kreatív ipar?
• Mi hívja életre a győri kreatív társulásokat és miért fontos a társadalmi szerepvállalás a közízlés formálásban?

A design DIALOG kerekasztal-beszélgetés szereplői:
• Román László – ügyvezető, Len Architects Kft.
• Győrffy Péter – ügyvezető, Duna Belsőépítészet Kft.
• Jakus Tamás – designer, művésztanár, Duna Belsőépítészet Kft.
• Paris Anthony Noble – alapító, brand strategist, workshop facilitator, Elevate Strategy and Design Kft.
• Horváth Zoltán – alapító, designer, Elevate Strategy and Design Kft.

Moderátor: Nagy Zsuzsa - építész, a Design Hét Győr alapítója

A podcast hanganyag formában lesz elérhető az Ügynökség Youtube és Spotify csatornáin, illetve a Budapest Design Week és a Design Hét Győr oldalán.
Hazánk tárgy- és formatervezői számára idén ősszel új lehetőség nyílik a hazai és régiós közönség megnyerésére: a Hungarian Fashion and Design Agency a Budapest Design Week szakmai partnereként az esemény alkalmából 360 Design Budapest néven fizikai és online kiállításokat szervez, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson hazánk kiemelkedő designmárkáinak.
Budapest Design Week 2020
https://hfda.hu/hu/cikkek/online-es-offline-kiallitasokkal-es-kerekasztal-beszelgetesekkel-csatlakozik-az-mddu-a-designhethez-1998

#hfdacademy #designDIALOG #hfdagency #budapestdesignweek #hfdagency #360designbudapest