Hova tovább? iskolabörze – Bemutatkozik a Mod'Art

10.9-11. Hova tovább? iskolabörze

A Budapest Design Week hagyományos ötletbörzéjét a pandémiás helyzet miatt ezúttal online formában tartjuk meg. A Hova tovább keretén belül tervezőképző közép- és felsőoktatási intézmények, művészeti és műszaki karok, valamint kreatív képzést nyújtó iskolák mutatkoznak be.

A nemzetközi Mod'Art divatiskola-hálózat magyar tagozata a budapesti Mod’Art. Párizs egyik élvonalbeli divatiskolájának tananyagát tanítják, a divat és a luxus világában elismert francia know-how-t nyújtanak. A Mod'Art International Hungary az egyetlen divatiskola Magyarországon, ahol francia szemlélet és tananyag szerint tanulnak a diákok. Iskolájuk 2006-ban jött létre és célul tűzte ki a divattal kapcsolatos francia művészeti felsőoktatás megjelenítését Magyarországon.

KÜLDETÉS, ÉRTÉKEK

A Mod’Art célul tűzte ki a divattal kapcsolatos francia művészeti felsőoktatás megjelenítését Magyarországon.

KIEMELKEDŐ EREDMÉNYEK

A Mod’Artban végzett hallgatóink folyamatosan jelen vannak, mind a magyar, mind a nemzetközi divat scénában.

LEHETŐSÉGEK A MUNKAERŐPIACON

Divatmenedzser végzettséggel elsősorban a divatipar menedzsment és marketing területein lehet elhelyezkedni, de a Mod’Art hallgatói a 3 év alatt minden területbe beletanulnak, ami a divatcégek működéséhez szükséges.

Divattervező végzettséggel a volt hallgatók nagy divatházaknál, márkáknál, ruhagyártó cégek tervező irodáiban art directorként vagy vezető tervezőként tudnak elhelyezkedni, illetve sok hallgató a tanulmányok elvégzése után saját márkát vagy céget alapít. Például Abodi, Zsigmond Dóra, Enihorn, Delacier stb.

KIKNEK AJÁNLJÁK KÉPZÉSEIKET?

Magyarországon egyedülálló Divatmenedzsment programukat azoknak ajánlják, akik a divat területén marketinggel, kereskedelemmel, gyártással, beszerzéssel szeretnének foglalkozni. A divatipar jövőbeni irányítóit képezzük.

Divattervezés programukat azoknak ajánlják, akik elhivatottak a divatipar iránt és mindenképpen a kreatív ágazatban szeretnének dolgozni, legyen az kollekció tervezés, egyedi ruhák tervezése, stylist, illetve kreatív szerkesztő modellező szakma. A divatipar jövőbeni kreatívjait képzik.

MILYEN TUDÁSRA VAN SZÜKSÉG A JELENTKEZÉSHEZ?

Divatmenedzser: A középszintű angol nyelvtudáson kívül speciális tudást nem igényel.

Divattervező: Az elhivatottságon kívül speciális tudást nem igényel, de szükséges jó stílus, forma és színérzék.

A 2021-BEN INDULÓ KÉPZÉSEKRŐL

A divat nemcsak művészet, hanem üzlet is. A Mod'Art Divatmenedzsment oktatási program felkészíti a hallgatókat a karrierre a cégalapítás, a cégvezetés, a termékmenedzsment, a divatmarketing, az értékesítés és az árubeszerzés területén. A tananyag kialakítását a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező tanárok végzik, ezért a tananyag tartalmazza a legújabb ismereteket, irányzatokat, tapasztalatokat. A hallgatók rendszeresen adnak elő szóbeli prezentációkat, üzleti tervet, marketing stratégiát készítenek.

A Divattervezés program célja megtanítani a hallgatókat öltözékek és kiegészítők tervezésére, figyelembe véve egy-egy márka stílusát és imázsát. Megtervezik saját kollekciójukat, elkészítik a prototípusokat és részt vesznek azok promóciójában. A hallgatók a 3. év végén egy Mod'Art Fashion Show keretében mutatják be alkotásaikat. Az ötödik év végén a hallgatók létrehozzák saját márkájukat, amelyet saját showroomban mutatnak be.

A Mod’Art a főiskolai szintű képzések mellett egyéb divatszakmai programokat is indít. Magyarországon egyedülálló kezdeményezésük a Divatkommunikáció program, amelynek célja a divatipar szenvedélyes közvetítőinek képzése. Ez a program vizuális, művészeti, trend és termékismeretek alapján olyan kommunikációs ismereteket nyújt, amelyek segítségével a hallgató azonnal reagál a divat gyorsan változó kihívásaira, kommunikációs stratégiát fogalmaz, weboldalt tart fenn és közösségi hálózatokra animált tartalmakat, fényképeket, videókat tesz fel.

Az iskola 2007-ben indította el esti tagozatos Stylist oktatási programját. Azóta egyre több iskola követi őket hasonló tartalmú programokkal. Magyarországon egyedülálló a Francia szabászat képzés is, amely során a résztvevők a Moulage- és a Müller-féle modellező technikák megismerésével sajátítják el a szakma titkos fogásait. Speciális divatszakmai tanfolyamaik a Színtanácsadás és a Hobbi szabás-varrás.

Galéria