Kápolna / EJTECH: Pulse

Az EJTECH kollektíva kézmozdulatokkal irányítható PULSE c. interaktív installációja.

A világjárvány felhívta a figyelmet arra, hogy a világ összetettsége friss és naprakész megoldásokat kíván. Új közösségi és üzleti modellekre, új rendszerekre van szükség, melyek különböző tudásterületek együttes bevonását és innovatív megközelítést igényelnek. A 2020 őszén nyitó pasaréti Kápolna co-space és kiállítótér olyan kreatív projekteknek ad otthont, melynek szervezői egymás tudását kiegészítve új utakat keresnek gazdasági, társadalmi, üzleti és művészeti kezdeményezések összekapcsolására a kölcsönös stratégiai kooperációkra alapuló co-business modell szellemében.
A Matheidesz Réka közgazdász és Tóth Tímea belsőépítész által alapított Kápolna közösségépítő kezdeményezéseinek egyike a kortárs médiaművészet szélesebb körben való megismertetése. A Let it Be! art agency-vel együttműködéseben kurált Kápolna Collection gyűjteményének darabjai kölcsönözhető műalkotásokként egy-egy magánlakás vagy nyilvános rendezvény terét avathatják alkalmi művészeti helyszínné. A Kápolna meggyőződése, hogy a média designereknek és a kreatív szakembereknek, valamint a képzőművészeknek kulcsfontosságú szerepük lesz a jövőt meghatározó kooperációs modellek átalakításában és a vállalati szféra számára is hatékony megoldások kidolgozásában.
A Kápolna egyedi designbútorokkal berendezett és modulárisan alakítható, zártkörű eseményekre is bérelhető „kapszulatere” a látogatók számára különleges atmoszférát, „privát csendet” és „titkos zajokat” kínál. Egyéni és magán élmények megteremtésének lehetőségét.
A Budapest Design Week alatt az érdeklődők félórás, maximum 4 főből álló turnusokban tekinthetik meg az EJTECH kollektíva kézmozdulatokkal irányítható PULSE c. interaktív installációját, melynek fizikai jelenlétet igénylő megtapasztalását virtuális csatornákon publikált vizuális teaserek teszik teljessé.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

4 FŐ / naponta fél órás turnusokban október 9-11. között (14:00 / 14:30 / 15:00 / 15:30 / 16:00 / 16:30 / 17:00 / 17:30 / 18:00 / 18:30)

Bővebb információt itt találtok az eseményről, itt pedig elolvashatjátok az ARTMAGAZIN interjúját a Kápolna projektről.


Galéria