Kézművesek estje

Divattervezés kézművesekkel

Az est első részében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a divattervező és kézműves cégeknek is hasznos szolgáltatásai kerülnek bemutatásra, kiemelten a mikrohitel konstrukciót, amely olyan kezdő vállalkozásoknak is segítség, amelyeket nem hitelez bank.

Az EU-s támogatású Interreg Europe CRAFTS CODE projekt is bemutatkozik, amelynek célja a kézműves KKV-k üzleti ismeretei elsajátításának és nemzetköziesedésének ösztönzése. Céljuk ezen kívül a KKV-k versenyképességének javítása a kézműves ágazatban egy olyan keretrendszer kidolgozásával, amely ösztönzi a szakpolitikai tanulást és a kapacitásépítő tevékenységeket, valamint a regionális fejlesztési programok végrehajtásának javítását a döntéshozók bevonásával és nemzetközi jó gyakorlatok bemutatásán keresztül.

A második szekcióban egy kézműveseket összefogó és támogató integrátor bemutatja, hogy a kézművesség miért is eredendően fenntartható, hogyan illeszkedik a körforgásos gazdaságba, például az újrahasznosítható antik csipkéket felhasználva munkájukhoz, amellyel segíti a divattervezők nemzetközi sikerét. A KÉZIMUNKA AKADÉMIA alapítói, Springer Orsolya és Körtvély Adrienne tervezők tevékenysége fókuszában a hagyományos kézmívesség couture szintű újrafogalmazása áll, olyan technikákat oktatnak, amelyek a design és kézműves világ közös, legmagasabb szintű együttműködése. Fontosnak tartják, hogy a divatipar a fenntarthatóság irányába mozduljon, céljuk megmutatni a kézművesek pozitív és nélkülözhetetlen szerepét ebben. Közösségi műhelyeket fejlesztenek, oktatási anyagokat készítenek, amelynek fontos része a kézműves tevékenységekben rejlő piaci potenciál és az üzleti célokhoz vezető lépések bemutatása is.

A harmadik etapban online interaktív kapcsolatépítés zajlik az előadókkal és a többi résztvevővel (országhatáron innen és túl), a felmerülő kérdések személyre szabottan megválaszolásra kerülnek, és jövőbeni együttműködések kialakíthatóak.

Galéria