KONYHAMALAC – a Zero Waste konyha

Körforgásos minigazdaság otthon

A KONYHAMALAC Rácz Anikó, a Hannabi tervezője által megálmodott Zero Waste konyha koncepció, amely egy otthoni körforgásos minigazdaság kialakításában segít lépésről lépésre.

A Zero Waste életmódra való törekvés egyre népszerűbbé vált az elmúlt időszakban, pedig ez a környezettudatos életmód legnehezebben kivitelezhető része. A sikerhez nem elég a szándék, vagy a ráfordított idő, hanem sok múlik a beszerzési lehetőségeken és az otthoni rendszer adottságain is. Erős térhódítása mögött egy mélyen gyökerező szándék rejlik, hogy jobban megbecsüljük forrásainkat. A legtöbb szemét a konyhában keletkezik, így a legfontosabb lépés a táplálkozási, beszerzési szokásaink reformja, hogy újra visszatérhessünk a természettel való harmonikus együttéléshez.

A tervező számára a KONYHAMALAC egy egyszerűbb, zöldebb, természetesebb élet szimbóluma. A gazdasági válságok mindig paradigmaváltásokkal járnak, a mostani klíma- és járványhelyzet is nagyon sok ember számára hozott igényt vagy kényszert az életmódváltásra. Rácz Anikó arra törekszik, hogy a változást vonzóbbá tegye olyan emberek számára is, akiknek egy kicsit nehezebb elképzelni egy zöldebb életmódot. A 21. század, technológiai vívmányaival, egészen különleges lehetőségeket ad a fenntartható, mégis minőségi életmódhoz.

Az érdeklődők megtekinthetik a konyha terveit és beszélgethetnek a tervezővel a koncepcióban rejlő lehetőségekről, valamint a Zero Waste életmóddal kapcsolatos tapasztalatokról.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Galéria