Közben stúdió

RisoPlant X Berecz Vanda workshopjai

10.5-11. 10:00 Nyitott Stúdiók, Építészet, belsőépítészet, Grafika, animáció, fotó, média design, Textil, divat, ékszer

A Heinrich udvar tervezői közül többen úgy döntöttek 2019-ben, hogy stúdiót alapítanak. A közös műhely, a Ráday utcában található Közben tagjai közül Berecz Vanda és a RisoPlant alapítói készülnek online és offline workshopokkal.

A Közben stúdió átmeneti megoldásnak indult a Heinrich udvarból szétszéledt kisvállalkozások összefogására, végül a KELE clothing, a NŌWA accessories, a RisoPlant és Berecz Vanda tervezőművész állandó főhadiszállása lett. A limitált darabszámban készülő kötött pulóverek, bőrtáskák, hazai kertészetben nevelt kaktuszok, és egy old school riso nyomtató között működnek a tervezők munkaállomásai, az üzlethelyiség hátuljában pedig valóságos növénylaboratórium üzemel.

Ám nemcsak a volt közös helyszín fogja össze a Közben stúdió tagjait, hanem a környezettudatosság iránti elkötelezettség is. A RisoPlant például a limitált szériás nyomtatást és a virágcserepek újrahasznosítását, a NŌWA accessories bőrhulladék újrafeldolgozását tűzte ki célul, a KELE clothing termékei pedig javarészt ecoTEC tanúsítvánnyal ellátott alapanyagokból készülnek.

A Nyitott stúdiók programsorozat keretein belül a RisoPlant két tagja, Nosek Mimma a risográf technikák rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket, Erdész Dávid növényültető workshopot tart, míg Berecz Vanda bőrtáskakészítő foglalkozással várja a látogatókat. A Közben stúdió triója online bejelentkezéssel is kedveskedik a Budapest Design Week követői számára.

Galéria