LAKO2

Kiállítás

10.8-22. Építészet, belsőépítészet, Kiállítás

Az október 8-22. között megvalósuló LAKO2 kiállítás egyfajta záróeseménye a BME Lakóépülettervezés 2. kurzusának. A bemutatásra kerülő anyagot a féléves tervezések során létrejött hallgatói rajzok és makettek adják.

A Budapesti Műszaki Egyetem Lakóépülettervezési Tanszékének fő profilja a lakással és a lakóházakkal kapcsolatos oktatási és kutatási feladatok ellátása. A Lakóépülettervezés 2. című kurzus arra fókuszál, hogy a funkció alapos megismerése után kifejlessze a hallgatókban a működés-térszervezés-tömegformálás komplex tervezői szemléletét. Célkitűzése, hogy a lakás mint funkció mélységeinek megértésén keresztül a hallgatók önálló, szakmailag helyes döntéseket tudjanak meghozni a tervezés során. A tantárgy segíti a hallgatókat a környezettudatosság gondolkodás elsajátításában, az innovatív elemek alkalmazásában, illetve a szociálisan érzékeny tervezés szemléletének befogadásában, ezáltal támogatja az épített környezet felelősségteljes alakítását.

Az október 8-22. között megvalósuló LAKO2 kiállítás a kurzus egyfajta záróeseménye. A bemutatásra kerülő anyagot a féléves tervezések során létrejött hallgatói rajzok és makettek adják. A kiállítás összefogja és reprezentálja a tanszéken zajló munkát, közvetíti a hazai lakóépülettervezés legfrissebb irányait, valamint lehetőséget teremt az építészet önmagába záródó jellegének feloldására azáltal, hogy a szakmán kívüli érdeklődőket is megszólítja.

Fotó: Képkocka

Galéria