Mint hal a vízben

Online kiállítás

10.8. 18:00 Design Management, Grafika, animáció, fotó, média design, Kiállítás

A kulturális szférában szabadúszóként vagy mikrovállalkozásként minden nap olyan, mint az árral szemben úszás. A nagy hal megeszi a kis halat, de legalábbis nem hagy egy lepattanó projektet sem.

Minden home office nap egy partra vetett vergődés, és arról ne is beszéljünk, hogy nemcsak bennünk, de az ügyfél szemében is mindig ott a szálka. Persze a hekknél is könnyebb felsülni, és az Óperenciás tengeren túl sem jön el a kifizetés, de néha a szerződéskötés sem. A munkák nehezen akadnak horogra, de a remény hal meg utoljára, hogy egyszer mi leszünk az az aranyhal, akitől végre háromnál több módosítást nem kívánnak.

A projekt célja, hogy egy online kiállítás keretében reflektáljon ezekre a jelenségekre alkotók közreműködésével, diskurzust kezdeményezzen a szabadúszói lét mindennapjairól, közelebb hozza a különböző területek képviselőit egymáshoz, valamint rávilágítson arra, hogy miben tud a kulturális projektmenedzsment a tervezők segítségére lenni. A kihívások létezők és a legkülönbözőbb formákat tudják ölteni, de annak köszönhetően, hogy láthatóvá válnak az általánosan megjelenő mintázatokat és közbeszéd tárgyává válnak, lehetőség van tenni is ellenük. És így, talán majd egyszer, a szabadúszók is élhetnek, mint hal a vízben.

A kiállítási anyagot statikus és mozgóképek, gifek, animációk adják, melynek elkészítésében a kreatív szektor felkért alkotói vesznek részt. Közel 50 témakör áll a tervezők rendelkezésére, ami mellett saját felvetést is kidolgozhatnak. A vizuális kifejezésmód megválasztására nincs megkötés, egyedül a kiállítás címére kell a résztvevőknek utalást tenniük. A kiállítás a Balka honlapján és közösségi média felületein lesz elérhető. Az esemény linkje itt érhető el.

Kiállítók:
Bányai Zsófia ~ Bella Tamara ~ Bencsik Atos ~ Borsa Aliz ~ Covaciuné Czuczor Kinga ~ Debreczeni Zoltán ~ Elek Gita ~ Farkas Szandra ~ Fejős Hanga ~ Gázmár Saci ~ Huszlicska Áron ~ Illés Hajnalka ~ Kalmár Csenge ~ Kondor Zóra ~ Kovács Adél ~ Láposi Zsófia ~ Locsmándi Mátyás ~ Marjai Petra Lilla ~ Marton Daniel ~ Mészáros Gábor – game4d ~ Mihalik Nikoletta ~ Moldovan Alíz és Dózsa Tamara – Studio Oneperone ~ Moravszki Kata ~ Morvai Péter ~ Musinszky Bence ~ Muszka Máté Gergő ~ Nagy Aliz ~ Prakfalvi Anna ~ Stocker Alíz ~ Szabó Izabella ~ Szakály Réka Anna ~ Szőcs Eszter és Szepes Kriszti – Slag Kollektíva ~ Tihon Bernadett ~ Vándor Rita ~ Visky Dóra ~ Visnyai Zoltán ~ Zengővári Judit

Grafika: Compact Studio