Rezina Studio

Műgyanta workshop és vállalkozási tippek

10.1-11. Nyitott Stúdiók, Formatervezés

A Csengery utcai stúdió Abonyi Alma főhadiszállása, ahol műgyantatermékeit készíti. A vendégek nemcsak közös alkotáson vehetnek részt a vezetésével, hanem tippeket is kaphatnak tőle a sikeres vállalkozás elindításához.

Alma tele van meglepetésekkel. Ez már végzős gimnazistaként kiderült róla, amikor az érettségi előtt fél évvel magántanuló lett, hogy a kémia szak helyett felvételt nyerhessen a Képzőművészeti Egyetemre. Eltökéltsége meghozta gyümölcsét: elsőre felvették szobrász szakra.

Alma a kezdeti bizonytalanságok után hamar rájött, milyen anyaggal szeretne foglalkozni a jövőben. Egy hirtelen ötlettől vezérelve szörfdeszkát akart készíteni, és az összetevők után kutatva talált rá az azóta védjegyévé vált műgyantára, amelynek hála nemcsak alkotói tevékenységében, hanem a vegyészet iránti vonzalmában is ki tudott teljesedni.

2013-ban indult vállalkozása több megújuláson is keresztül ment az elmúlt évek során, és az ikonikus Alma Abonyi táskák műhelye mára műgyanta stúdióvá érett, ahol törzshelyükre találhatnak a kísérletezésre és kézműveskedésre vágyók.

Alma folyamatosan hirdet workshopokat a Rezina Studo Facebook-odalán, amelyekre a Budapest Design Week követői ezúttal 20% kedvezménnyel csatlakozhatnak a BDW2020 kuponkód megadásával. A tervező emellett további kedvezményekkel és két online programmal is készül: Speckmann Fruzsina bevonásával előadást tart a műgyantáról, valamint élő Zoom-beszélgetést indít Bujdosó Biankával, Csalár Bence moderálásával.

Galéria