Vandor Studio

Szövő workshop és online bejelentkezés

10.1-11. Nyitott Stúdiók, Textil, divat, ékszer

A Vandor Studio története a kitartásé. Vándor Krisztina teljes állása mellett kezdte el fejleszteni eszközparkját, hogy idővel saját szövőműhelyt tudjon nyitni. Idén megnyílt, Kapitány utcai stúdiójában várja azokat, akik eltanulnák tőle a szövés alapjait.

Vándor Krisztina a textiltervező szak után gyártásszervezőként helyezkedett el. Bár sokat tanult munkája során, mindvégig egy olyan saját vállalkozás elindítása lebegett a szemei előtt, aminek során lakberendezési tárgyakat szőhet. Eszközei beszerzéséhez nemcsak eltökélt kutatómunka, hanem jókora szerencse is szükségeltetett: egyik szövőszékét egy váratlan telefonhívásnak köszönheti.

A nagy álom végül 2019 szeptemberében valósult meg, a stúdió pedig 2020 elején költözött a 12. kerület egy csendes kis utcájába. A műhelyben kisszériás darabok készülnek, és a webshopban is elérhető plédek és párnahuzatok mellett többek között mosható szalvéta és számos egyéb használati textil is születik a mindennapok során. Krisztina célja nemcsak a legmagasabb minőség átadása, hanem a fenntarthatóság és a szövés összehangolása is. Az általa használt fonalak mindegyike környezettudatos és kizárólag a környező országokból érkezik – még címkéi is a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyják maguk után.

A Nyitott stúdiók programsorozat keretein belül két hétvégi napon várja a használati textíliák elkészítése iránt érdeklődőket. Online bejelentkezése során bemutatja új kollekcióját is.

Galéria