A Viaplant eseménye projektoros prezentációval veszi kezdetét, amely során megismerkedhetünk a Viaplant márka történetével, működésével, termékeivel és legújabb fejlesztéseivel. Ezután az ún. Viaplant szabadalom felhasználásával készült különböző tárgyak (lámpák, bútorok) megtekintésére nyílik lehetőség.

Utóbbi során a legújabb fejlesztések bemutatására is sor kerül, amikkel a Viaplant még inkább organikus irányba tud fejlődni. Ilyen az üveg és a PLA műanyagok használata.

A bemutató után egy workshopra kerül sor, amelynek keretében a Viaplant csapata a növényekkel való játék, alkotás örömét kívánja megosztani a látogatóközönséggel. A résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy képet/tájskiccet alkossanak az értéket és történetet hordozó növényekből, amit aztán haza is vihetnek magukkal. Az elkészült alkotásokat 3 mm vastag MDF-lapra kasírozzák a szervezők.

A Viaplant programja elsősorban belsőépítészeknek, lakberendezőknek, tervezőknek szól, ám szívesen fogadják a más szakterületről érkező érdeklődőket is.