A Terike from Budapest Instagram-oldalként indult 2020 júniusában, ám a projekt hamar kinőtte magát. Azóta egy online magazinnal egybekötött platformként működik, ahol a nemrég diplomázott vagy még tanuló designerek (intézménytől függetlenül) lehetőséget kapnak a bemutatkozásra.

A Budapest Design Week keretein belül az alapítók egy interjúsorozattal készülnek, amelyen keresztül az érdeklődők azokat a fiatal tervezőket ismerhetik meg közelebbről, akik magas designértéket reprezentálnak és a magyar minőségi design méltó képviselőiként a jövőben a nemzetközi színtéren is tovább vihetik hazánk jó hírét.

Az interjúsorozatban a designerek nemcsak a saját munkásságukat érintő kérdésekre válaszolnak, hanem olyan témákkal kapcsolatban is osztják meg a véleményüket, amelyek napjainkban elkerülhetetlenek a kreatíviparban: hogyan reflektál a divat a 21. század modern társadalmának problémáira, milyen szerepet tölthet be a digitalizáció az élhető jövő felé vezető úton, illetve a fenntartható és etikus divat törekvések felvirágzásának korszakában hogyan uralhatják továbbra is a piacot azok a brandek, amelyek a gyors divatra specializálódtak?

Kövessék a Terike from Budapest felületét 2021. szeptember 8. - október 8. között!