„Design – Üzlet – Jóllét” – 65. alkalommal rendezték meg a Design Világnapját

2022. 07. 01. 14:57 Hírek

A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) „Design – Üzlet – Jóllét” című programmal kapcsolódott be a június 29-ei nemzetközi Design Világnapjához, a budapesti Onyx Átriumban. Az esemény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a kreatíviparra és segítse a designtudatos vállalkozásokat. Az előadások és a kerekasztal-beszélgetés résztvevői – Héder János, a Manooi tulajdonosa és kreatív igazgatója, Niszkács Anna, Góg Angéla és Lengyel Márton az Onyx Műhely képviseletében,– Fehér Zsolt HR szakértő moderálásában mutatták be üzleti modelljeiket és vezetési stratégiáikat.

Az idei Design Világnapja rendezvényei a „vezetés” témájára összpontosítanak. A World Design Organisation (WDO) és 170 társintézménye 40 országban szervezett a designt népszerűsítő és a kreatívipari vállalkozásokat támogató programokat.

A budapesti Onyx Átriumban megszervezett “Design – Üzlet – Jóllét” program keynote előadója és moderátora Fehér Zsolt HR szakértő, a Hogan Assessments Nemzetközi igazgatója volt. Felvezető előadásában a cég adatainak segítségével vázolta fel a Hogan Assessments vezetői modelljét. A szakember a vállalati siker kulcsát vezetői oldalról az ambícióban, az alázatban, a szaktudásban, valamint a koherens és következetes vállalati vízióban látja.

Az eseményen Héder János a dizájnlámpákat készítő Manooi kreatív igazgatója, Niszkács Anna az Onyx Műhely ügyvezető tulajdonosa, Góg Angéla művészeti vezető és food designer, valamint Lengyel Márton belsőépítész bemutatták a cégek üzleti modelljét, beszéltek a gazdasági sikerüket is meghatározó vezetési stratégiájukról, valamint tanácsokat is adtak a résztvevőknek a designtudatos vállalatvezetés kérdéseivel kapcsolatban.

Fehér Zsolt moderálásában a beszélgetés résztvevői olyan témákat vitattak meg, mint a legfontosabb sikerkritériumok a designra alapuló vállalkozások vezetésében, hogyan lehet kezelni olyan krízishelyzeteket mint a covid, valamint melyek azok a vezetői stratégiák, amelyek segítenek a startup cégeket a növekedés irányába lendíteni. Az Onyx Műhely és a Manooi kitért olyan, a vállalat vezetést érintő kédésekre is, mint hogy mennyire van jelen az Onyx minennapjainak vezetői döntéseiben, a fejlesztésben és a munkatársak kiválasztásában a cég szlogenje: „A mi tracíciónk az innováció”; valamint, hogy a Manooi esetében a kézműves tárgyak világában hogyan valósul meg a szervezetfejlesztés.


Galéria