IP mindenkinek

2020. 12. 01. 19:18 Hírek

Ingyenes, könnyen használható, praktikus és felhasználóbarát weboldalat indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Egy vállalkozás életében számos ponton felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes-e egy márkanévre, logóra vagy akár egy teljes termékarculatra védjegyoltalmat bejegyeztetni? Egyáltalán, mire kérhető a védjegyoltalom, mire jó egy szabadalom, mi a szerzői jog és mi fán terem a szellemi tulajdon? A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala legújabb, rendkívül felhasználóbarát új weboldala e kérdésekben segít eligazodni.

A www.ipmindenkinek.hu weboldal közérthetően, rövid leírásokkal, online elérhető kiadványokkal és videókkal igyekszik minél több hasznos információt átadni a fenti kérdéskörökkel kapcsolatban. Az oldal címe IP (azaz ’Intellectual Property’) mindenkinek – de mi is az az ’intellectual property’? A magyarra szellemi tulajdonként fordított fogalom a találmányok, márkajelzések, a design- és művészeti alkotások jogi védelmével foglalkozik – megfelelő védelem esetén ugyanis megakadályozható, hogy alkotásunk engedély nélkül mások által felhasználható legyen. Az IP jogok közé tartoznak a szabadalmak, a szerzői jogok, a védjegyek és a formatervezési minták, azaz maga a design is, ráadásul számos más bizalmas adat is védhető üzleti titok formájában.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala új weboldala azoknak szól, akik szeretnének többet tudni a szellemi tulajdonjogokról: a középiskolásoknak, akiket vonz a start up vállalkozások világa; az egyetemistáknak, akik érdeklődnek a műszaki innováció iránt; a joghallgatóknak, akik jobban elmélyednének a szellemi tulajdonban; a vállalkozóknak, akik sikerre akarják vinni márkájukat; és mindenki másnak, aki még nem hallott a szellemi tulajdonról.

További információ: www.ipmindenkinek.hu