Még várják a jelentkezéseket az idei Design Management Díjra!

2022. 07. 27. 22:06 Hírek

Augusztus 1. éjfélig lehet még jelentkezni a 2009 óta évente meghirdetett Design Management Díjra. A nyertest idén is elismert szakemberekből álló zsűri választja ki, a díjazott oklevélben és bruttó egymillió forint pénzjutalomban részesül, amelyeket az idei Budapest Design Week keretében megrendezett díjátadón vehet át.

A designtudatosság, a design alapú gondolkodás elengedhetetlenül szükséges egy 21. századi vállalkozás működtetéséhez. A Magyar Formatervezési Tanács (MFT) több mint tíz éve díjazza a designmenedzsment-szemléletet kiválóan alkalmazó szervezeteket. A Design Management Díjra (DMD) 2022-ben is bárki jelölhette a látókörébe eső kiváló szervezeteket, vállalkozásokat vagy intézményeket, saját szervezetével pedig továbbra is nevezhet a díjra. A DMD-t korábban olyan közismert vállalkozások nyerték el, mint a 125 éves Műcsarnok, a Hamerli / 1861 Kesztyűmanufaktúra és a Radnóti Miklós Színház.

„Egy színház esetében a siker rendkívül sok összetevőn múlik. A szakmai munkán, a társadalmi szerepvállaláson, az érzékenyítésen túl szerepet játszik benne többek között az intézmény arculata és a kommunikáció minősége is – egyszóval: a mindennapi működésbe integrált designfókuszú szemlélet. A Radnóti életében a designmenedzsment nem innovatív termékeket és közvetlenül mérhető sikereket jelent, hanem egy több év alatt tudatosan megkonstruált, a design tekintetében az alapoktól felépített brandet, amely mára a felhasználói élmény elengedhetetlen részévé vált.” – vallja Kováts Adél színművész, a tavalyi nyertes Radnóti Miklós Színház igazgatója.

Az MFT által felkért szakmai bírálóbizottság a pályázatok zsűrizésekor idén is olyan szempontokra figyel, mint a felelős felhasználói magatartás ösztönzése, a fenntarthatóság és társadalmi érzékenység, illetve a design-thinking érvényesülése a vállalati kultúrában. Emellett alapvető szerepet játszik a kiválasztásban a designmenedzsment szemlélet szervezeti integrációjának mértéke, illetve a pályázónak a designmenedzsment-stratégia alkalmazása által elért eredményei.

A szakmai zsűri tagjai: Dr. Simon Attila, a bizottság elnöke (a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, címzetes egyetemi docens, a Magyar Formatervezési Tanács tagja); Dr. Antos László (a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója); Bachmann Bálint DLA (építész, a Budapesti Metropolitan Egyetem rektora, MFT-tag); Dr. Bendzsel Miklós (a Magyar Mérnökakadémia elnöke, az MFT elnökhelyettese); Kováts Adél (színművész, a 2021-ben DMD díjazott Radnóti Miklós Színház igazgatója,); Dr. Németh Edit Eur. Erg., (ergonómus, a Neumann János Egyetem dékánhelyettese, MFT-tag).

A nevezéseket 2022. augusztus 1-ig várják a szervezők a mfti@hipo.gov.hu e-mail címen. A díjazott oklevélben és bruttó egymillió forint pénzjutalomban részesül, amelyet a Budapest Design Week 2022 keretében megrendezett ünnepélyes gálán vehet át.

A részletes pályázati feltételek ezen a linken érhetők el.

https://www.sztnh.gov.hu/hu/testuletek/mft/nemzeti-dijak-osztondijak/design-management-dij