360 Design online kiállítás: meghosszabbítva

2020. 12. 17. 15:14 Hírek

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően meghosszabbították a kortárs designtárgyakat felvonultató 360 Design Budapest online kiállítás elérhetőségi idejét. Az érdeklődők amellett, hogy egy izgalmas design-körtúrára indulhatnak, egy online tárlatvezetésen keresztül nyerhetnek mélyebb betekintést az esemény mögötti elgondolásokba és a formatervezők elképzeléseibe.


Idén októberben először nyitotta meg kapuit a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest kiállítása, amely a mindennapjainkat átszövő design utánozhatatlan világát tárta az érdeklődők elé. Olyan különleges bútorok, lámpák, kerámiák, fémszálas pamutok és textil termékek várták a látogatókat, melyek egy részét a fenntarthatóság gondolata inspirálta, de művészi kidolgozottságú, sorozatgyártásban készült darabokból sem volt hiány. A kiállítás helyszínéül szolgáló épület és a falak nyers, indusztriális jellege még inkább kiemelte a tárgyak különlegesség. A terem több különböző térszeletre osztásával az átlagostól eltérő perspektívák és nézőpontok is megfelelően tudtak érvényesülni, valamint külön figyelemben részesülhettek a mindennapjainkat megszépítő designtárgyak, amik szinte képzőművészeti jelleggel rendelkeznek.

Akik lemaradtak az eseményről, az interneten is megtekinthetik kortárs design remekműveit. A fizikai kiállítás helyszínén bemutatott tárgyakról ugyanis gömbpanorámás és 3D-s felvételek is készültek, hogy azok a nagyközönség számára is bárhol és bármikor elérhetőek legyenek.

A magyar design iránt érdeklődők így akár a kanapén ülve is megtekinthetik Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, KOMONKA, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad, és Ungár Fanni bámulatos termékeit és inspirációt gyűjthetnek lakásuk berendezéséhez. A fizikai kiállításhoz képest számos újdonságot tartogat a platform, hiszen a magyar tervezők munkái mellett négy nemzetközi tehetség - a cseh Master & Master, a szlovák Crafting Plastic!, a lengyel Phormy és a Máltán alkotó Anna Horváth tárgyai is helyet kaptak az oldalon, így nemcsak a kortárs design világa elevenedik meg az érdeklődők előtt, hanem Európa designipari kulturális gazdagsága is.

A digitális kiállításnak köszönhetően a nagyközönség az alkotók szemszögéből is megismerheti a felvonultatott designtermékeket és a mögöttük lévő történeteket: a tárgyak melletti ikon kiválasztásával képeken, videókon és cikkeken keresztül is megtudhatják, mi adja az adott termék esszenciáját, de akár meg is vásárolhatják a kiszemelt darabokat, hiszen az oldalnak köszönhetően könnyedén rátalálhatnak a designerek webshopjaira. A felület eredetileg év végéig lett volna elérhető, a szervezők most viszont meghosszabbították elérhetőségét. Az érdeklődők az Ügynökség hivatalos felületein egy videós tárlatvezetésen is részt vehetnek, ahol többek között megtudhatják, milyen történeti hagyományok és mérföldkövek jellemzik a magyar designipart, és megismerhetik a magyar designerek azon oldalát is, amely egyedivé teszik őket a piacon. Az online kiállítás itt érhető el.

A fizikai kiállítás itt tekinthető meg:

További részletek a Magyar Divat & Design Ügynökség weboldalán találhatók.