Múzeumok Éjszakája 2021

2021. 06. 16. 17:05 Hírek

Idén június 26-án rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Az idei rendezvény azért is különleges, mert ez lesz a világjárvány és a pandémia utáni újranyitást követő első országos jelentőségű kulturális esemény. Kiemeltünk néhány helyszínt, ahova érdemes ellátogatni!

Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum idén elsősorban a szecesszióra fókuszál: a Szecesszió Világnapjához kapcsolódó programok között szerepel városi séta és divatsarok is. Részletek itt!

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Az állandó kiállításokon túl több időszaki is megtekinthető lesz, legtöbbjükhöz, például a Heiblig Ferenc: A plakátművészet mestere c. időszaki tárlathoz vezetés is kapcsolódik. A múzeum számos más érdekességgel is várja a látogatókat, részletek itt!

FUGA

Ugyancsak tárlatvezetésekkel várja az építészet iránt érdeklődőket a FUGA, de lesz koncert is a Petőfi Sándor utcai központban. Részletek itt!

Goldberger Textilipari Gyűjtemény

Pop-up retróruha-kiállítás, városi séta, előadások – csak néhány a Gyűjtemény színes programjai közül, részletek itt!

Kassák Múzeum

Tárlatvezetések és live act, részletek itt!

Kiscelli Múzeum

Gyerekprogramok, kül- és beltéri események mellett a Múzeum új kiállításához kapcsolódóan Csatorna és divat címmel dr. Szatmári Judit Anna muzeuológus tart előadást - részletek itt!

A Múzeumok Éjszakája teljes programja itt tekinthető meg.