Progresszív formatervezők jelentkezését várják a 360 Design Budapestre

2021. 07. 10. 11:38 Hírek

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2021-ben is megrendezi a tavalyi évben kiemelkedő sikerrel megvalósított 360 Design Budapest kiállítást, amelyre innovatív designvállalkozások, feltörekvő pályakezdők és regionális szakemberek jelentkezésére is számítanak.

A 360 Design Budapest kiállítás 2020 októberében nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A hazai és regionális formatervezők tehetségét bizonyítja, hogy számos nemzetközi design díjat ítéltek oda a kiállításnak. A szakmai elismerésnek köszönhetően szélesebb körben is megismerhetik a régióban rejlő kreatív potenciált.

Az MDDÜ három kategóriában – innovatív designvállalkozások, feltörekvő tehetségek és regionális szakemberek – indít jelentkezést azok számára, akik a 2021-es 360 Design Budapest kiállításon szeretnének részt venni és bemutatni alkotásaikat a nagyközönség előtt. Az MDDÜ több magyar és nemzetközi design eseménnyel és szervezettel összefogva, olyan programot kíván létrehozni, amely Európa szerte kiemelkedő turisztikai vonzerővel bír.

Az MDDÜ 2020-ban a 360 Design Budapest programsorozattal csatlakozott a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) és a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) által megrendezett Budapest Design Week eseményhez. A rendezvény online és offline kiállítások, tárlatvezetések és kerekasztal-beszélgetések során hívta fel a figyelmet a design mindennapokban betöltött szerepére, továbbá olyan alkotások bemutatását tűzte ki célul, melyek rámutatnak arra, hogy akár 100 százalékban magyar design termékekkel is kitölthetjük élettereinket.

A 2021-es 360 Design Budapest célja továbbra is a magyar és regionális formatervezők széleskörű ismertségének növelése, a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése, valamint új, innovatív, fenntartható irányokat mutatni a design-tudatos célközönség számára. Emellett az esemény felhívja a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére, a kiállításnak köszönhetően pedig Magyarország ismét közelebb kerülhet a regionális design központ szerepéhez.Az innovatív designvállalkozásoknak szóló pályázatról bővebb információ ITT.

A feltörekvő, első termékes formatervezők pályázatáról bővebb információ ITT.

Jelentkezési határidő: 2021. 08. 04. éjfél