Tovább él az ünnepi vásár

2020. 12. 04. 19:17 Hírek

Elindult a budapestikaracsony.hu weboldal, ahol online várják az érdeklődőket a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói. A Budapest Brand Nonprofit Zrt. kampányának fő célja a hazai tárgyalkotó kultúra támogatása, a kézművesek és a vásárlóközönség összekapcsolása.

A jelenlegi bizonytalan helyzetben kiemelten fontos a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása. A Magyar Formatervezési Tanács gondozásában a napokban megjelent Budapest Design Map nem titkolt célja például, hogy a vásárlókat hazai designtermékek vásárlására ösztönözze a karácsony előtti időszakban annak érdekében, hogy minél több magyar áru kerülhessen a fa alá, és minél több hazai vállalkozás tudjon a nehézségek ellenére tovább fejlődni.

Hasonló céllal született meg a budapestikaracsony.hu weboldal is, ahol online várják az érdeklődőket a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár kiállítói. A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak fénypontja, amely során évente közel nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. Tavaly a Ryanair légitársaság a budapesti karácsonyi vásárt Európa legjobb ünnepi forgatagai közé választotta, idén azonban a járványhelyzet miatt a karácsonyi vásárokat nem tartják meg, ezért a főváros turisztikai szervezete egy rendhagyó online platformmal segíti a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit az ünnepek előtt. Az alkotókról a weboldalon rövid leírás, fényképek és elérhetőség várja a látogatókat, hogy mindenki megtalálhassa a készítőt, és munkái között a számára megfelelő terméket, ajándékot. A kezdeményezésben hat kategóriában közel ötven alkotó vesz részt. A több mint két évtizede működő, emblematikus adventi vásáron többnyire a Magyar Kézműves Szövetség tagjai kínáltak egyedi alkotásokat, így a Budapesti karácsony honlapján találkozhatunk bábkészítővel, de a bőr-, fa-, fém-, papír-, üvegműves, keramikus, méhész, textil, tűzzománc-, szappankészítő és a virágkötő szakmák képviselőivel is.

A weboldalat kampányvideókkal és más aktivitásokkal is támogatják a szervezők.

További információ: www.budapestikaracsony.hu

Galéria