Új kiállítás a FISE-ben

2021. 07. 01. 15:18 Hírek

Június 30-án nyílt meg Botos Balázs keramikusművész kiállítása a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület (FISE) galériájában, a tárlatot Novák Piroska design-és művészet teoretikus nyitotta meg.

Botos Balázs a Nyugat-Magyarországi Egyetemen végezte tanulmányait, itt szeretett bele a kerámiába. Olyan tárgyakat tervez és készít főleg porcelánból, amik megmelengetik az emberek szívét. A használhatóság nagyon fontos a tervezési folyamatban, az „egy kis plusz” mellett, amit mindig belerak tárgyaiba. Az „otthonos érzés” és a felfedezés izgalma, egyszerre van jelen a munkáiban. Ezt a világot mutatja be a Porceland című kiállítás.

“Az általános, univerzális designer gondolkodás és tervezői elvek mellett, a specializáció még a siker kulcsa, ami a minőségi gyakorlati megvalósítás, az önálló és precíz kivitelezés alapfeltétele. És az a valami, a plusz többlet, a blikkfang, ami karakteressé és felismerhetővé teszi Botos Balázs tárgyait. Két évvel ezelőtt ezt a valamit a tárgyakba rejtett humorként határoztuk meg. A jelen tárlaton szereplő anyag esetében hangsúlyeltolódást figyelhetünk meg a konceptuális tárgyalkotás irányába.” - foglalta össze nyitóbeszédében Novák Piroska.

Balázs a 2020-as Budapest Design Week-en a nyitott stúdiók programsorozat keretében nyújtott betekintést Víg utcai lakásműhelyébe.

A tárlat 2021. július 9-ig tekinthető meg, hétfőtől-péntekig 13-18 óra között. A még fennálló járványhelyzethez igazodva előzetes értesítés alapján várják az érdeklődőket. Bejelentkezés, pontos időpont megjelöléssel, legkésőbb a tervezett látogatást megelőző napon: iroda@fise.hu címen.

A kiállítás látogatásakor maszk viselése kötelező!