V. Texhibition kiállítás

2020. 12. 03. 19:16 Hírek

Ötödik alkalommal rendezik meg a Texhibition kiállítást, mely a textilipar jelentőségére illetve a benne rejlő lehetőségekre, valamint a legtehetségesebb kortárs alkotókra kívánja felhívni a figyelmet.

December 11-én 20 órakor, online kiállításmegnyitóval veszi kezdetét az V. Texhibition kiállítás, mely ezúttal a FUGA Budapesti Építészeti Központ tereiben lesz megtekinthető (V. Petőfi Sándor u. 5.).

Az idén ötödik alkalommal megrendezett kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet egy korábban vezető szerepet betöltő ágazatra: a textiliparra, annak tehetséges és aktív tervezőire, illetve az ágazatban rejlő kreatív lehetőségekre. A kiállításon különböző generációkhoz és stílusirányzatokhoz tartozó textiltervező iparművészek által megalkotott darabok lesznek láthatók olyan prototípusok formájában, melyek fejlesztésében számos hazai vállalkozás is részt vett. Mivel a Texhibition kiállítás esetében hagyomány, hogy hazai tervezőkön kívül nemzetközi művészek alkotásait is bemutatja, idén a géppel kötött haute couture textiljeiről és öltözékeiről ismert, Párizsban élő svájci textilművész, Cécile Feilchenfeldt munkáival, valamint a pozsonyi Academy of Fine Art and Design (VSVU) Textil Tanszékén frissen diplomázott két szlovák textiltervező, Klára Věntusová és Petra Zelisková tervei alapján a Lénárd Kft. által megvalósított textilekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Vendég kiállítók:
Cécile Feilchenfeldt (CH)
Klára Věntusová (SK)
Petra Zelisková (SK)

Kiállítók:
Balázs Viola
Csíkszentmihályi Réka
Horváth Evelin
Kollár Ágnes
Molnár Réka
Lőrincz V. Gabriella
Pájer Emília
Regős Anna
Ruttka Andrea
Söptei Eszter
Szigeti Szilvia
Vereczkey Szilvia
Vető Márta

A kiállítás előzetes bejelentkezés alapján, január 10-ig látogatható. A kiállítás a Határtalan Design kiállítássorozat része.

További információ, nyitvatartási és bejelentkezési tudnivalók a kiállítás Facebook-oldalán találhatók.