Válaszd a hazait! podcast

2021. 03. 17. 11:37 Hírek

A Magyar Divat & Design Ügynökség izgalmas podcast epizóddal nyitja az idei év első design DIALOG sorozatát. Az idei év első témája a magyar designtermékek egyediségével és potenciáljával foglalkozik.

A Magyar Divat & Design Ügynökség izgalmas podcast epizóddal nyitja az idei év első design DIALOG sorozatát. A HFDA Academy keretében megvalósuló design DIALOG kerekasztal-beszélgetések egyik kiemelt célja, hogy szakmai párbeszédet indítson a designipar iránt érdeklődők körében. A 2020-as évben indult podcast-sorozat több mint 310 000 érdeklődőt vonzott. Az öt epizódból álló széria foglalkozott többek között a designerek pénzügyi lehetőségeivel, a legújabb kreatív megoldási ötletekkel: kiemelten az országhatároktól független, közös designipari gondolkodás elindításával. Külön nagy sikert arattak a 360 Design Budapest keretein belül lezajlott beszélgetések, melyek helyi és regionális szakértők bevonásával zajlottak le. A fenntarthatóság kérdéseit körbejáró nemzetközi etap során a körforgásos gazdaság kihívásai kerültek fókuszba, a Győr környéki szakértőkből álló diskurzusban egy termék életútjáról volt szó, a veszprémi szakértők közreműködésével készült epizódban pedig a település designipari lehetőségeinek kérdéseire keresték a választ.

A sorozat március 22-én folytatódik: az idei év első témája a magyar designtermékek egyediségével és potenciáljával foglalkozik. A „Válaszd a hazait! - Nálad otthon van a magyar design?” című podcast műsorban a magyar termékek és a tömeggyártott külföldi produktumok közötti különbségeket feszegetjük. A bennük rejlő értékektől kezdve, a tehetséges hazai tervezőkön át, a minőségi alapanyagokig számba vesszük mindazt, hogy miért érdemes magyar terméket választani a külföldi bútorokkal szemben.A design DIALOG következő beszélgetésének főbb témakörei:
• Miért egyedi és mitől különleges a magyar design?
• Milyen gyakran választunk hazait? Alapvetően mi áll választásunk háttérben?
• Hogyan lehet ösztönözni a vásárlókat?
• Miért esik sokszor mégis a külföldi tömegcikkekre a választás?
• Milyen előítéletekkel küzdenek a magyar designerek, illetve gyártók a közönség szemében?
• Hogyan is működik a magyar piac?

A design DIALOG kerekasztal-beszélgetés szereplői:
- Bertóty Eszter - Enteriőrtervező
- Dr. Horváth Judit - Iparművészeti Múzeum Kortárs Design Főosztályának vezetője
- Kovács Zsófia - Center manager, MaxCity Lakberendezési Bevásárlóközpont
- Mayer Kitti - Designteoretikus, HYPEANDHYPER projektmenedzser & szerkesztő

Moderátor: Kocsis-M. Brigitta Zsófia – Újságíró, műsorvezető

A beszélgetés időpontja: 2021. március 22.

A podcast hanganyag formában lesz elérhető az Ügynökség YouTube és Spotify csatornáin. További információ itt!