Október 7-én kerültek átadásra a Magyar Formatervezési Díjak. Az értékeltek közül most a Terv kategóriában díjazott Adamo babahintát mutatjuk be.

A biztonság mindenki számára fontos, főként, ha gyermekünk biztonságáról van szó. Az Adamo különös precizitással kialakított, egyedi desiin-nal rendelkező hintái pont ezt biztosítják leendő tulajdonosoknak. Az Adamo babahinta a régmúlt bölcsőjének, és az egy ponton függesztett hintának az ötvözete. A hinta rugóval ellátott kötélzeten függeszkedik, így több irányú mozgást is képes produkálni. Használható bölcsőhintaként, ülőhintaként, rugós hintaként is, az újszülöttektől, egészen 3 éves korig. A biztonságos, megnyugtató érzést a bababarát, puha fekvőfelületű, speciális anyagösszetételű kialakítás biztosítja, ami az anyaméhben ért hatásokra emlékeztetheti gyermekeket. A kis kezeknek megfelelő vastagságú kötélzet, kényelmes fekvő-és ülő kialakítás biztosítja a kényelmet a babáknak, a könnyen tisztítható és cserélhető huzat, pedig a szülők munkáját könnyíti meg. Minden hintához kizárólag 100%, bio pamuttal, ÖKO-TEX minőségű párnát használnak, ami a megfelelő mikroklímát biztosítja.

A bírálóbizottság értékelése:

Az Adamo babahinta egy hagyományos hinta és egy bölcső ötvözete, egyszerre jeleníti meg mindkettőt, egy időben vannak jelen. A népi tárgyi kultúránkban mindkét hétköznapi használati tárgyra találunk egyszerű felépítésű, izgalmas, szép, értékes példákat. A különböző funkciók tudatos, szerencsés egyesítésének eredménye a termék, melyben forma és funkció azonos mértékben érvényesül. Szokatlan formai kialakítása révén képes felidézni az anyaméhben töltött időt a kisbaba számára. A gyermek fejlődését hosszabb távon képes lekövetni, és minden pozícióban optimális környezetet biztosít számára. Különleges értéket jelent a jól átgondolt anyaghasználat. Érződik az a hosszú kísérletezési folyamat, amely minden kiváló tárgy születésének természetes velejárója kellene, hogy legyen. A tervezés és kivitelezés szakaszába beépülő, kísérletekből leszűrhető tanulságok szépen érvényesülnek a tárgyon. Minden részletében átgondolt, baba- és szülőbarát formaterv született. A termék átgondolt, egyszerűen kezelhető elemeivel minden térben lehetőséget biztosít az elhelyezésre.

A Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj idei díjazottjainak listája itt tekinthető meg.

Galéria