A Budapest Design Week Kedvenc tárgyam interjúsorozatában elismert tervezőket és közéleti szereplőket kérünk meg arra, hogy meséljenek a számukra legkedvesebb tárgyaikról. Kérdéseinkre ezúttal Al Ghaoui Hesna riporter, újságíró, író válaszolt.

Mi a kedvenc tárgyad, és miért?

Nem szeretem rangsorolni a dolgokat az életemben, ezért nincs olyan, hogy „kedvenc tárgyam”, sok olyan tárgy van az életemben, amihez kötődöm valamiért. Az egyik ilyen egy bekeretezett mini-képregény, amit Gróf Balázs rajzolt, és amit nászajándékként kaptunk a férjemmel az esküvőnkre 9 évvel ezelőtt, a családtagok és barátok közös ötlete alapján.

Miért tartod „jó” tárgynak?

Szerintem ez az egyik legklasszabb ajándék, amit valaha kaptam: személyes, szép, megható, eredeti, története van, és értéket képvisel. Ez biztos, hogy majd a dédunokáinknak is sokat fog jelenteni.

Mi a tárgy története, hogyan jutott Hozzád?

Az ajándékozók ötlete az volt, hogy megkérik Gróf Balázst, hogy örökítse meg a férjemmel való megismerkedésünk, majd a lánykérés történetét. Elmesélték Balázsnak az egész sztorinkat (Afganisztánban történt mind a megismerkedés, mind a három évvel későbbi lánykérés is), fotókat küldtek neki rólunk, majd Balázs a szuper egyéni stílusában, képregényben, kicsit nyilván megcsavarva és humorral fűszerezve megörökítette ezt a történetet. A képregény gyönyörű ezüst keretet kapott, és a családunk és a barátaink együtt adták át nekünk az esküvőnkön.

Mit gondolsz, milyen szerepet játszik a design abban, hogy ez a tárgy a kedvenced?

Amellett, hogy a tárgy története megható és egy életre emlékezetes, külön klassz az egészben, hogy a nappalink dísze lehet. Megjelenésében is különleges, vonzza a tekintetet, így akárki látogat el hozzánk, körülbelül a harmadik percben már a képregény előtt áll, amivel kap egy szeletet a mi életünkből, múltunkból is.

Al Ghaoui Hesna riporter, újságíró, író

Galéria