„Amit lehet, használj fel újra, ne burkolj, ne fess semmit csak azért, hogy szép legyen!” – vallják a Bánáti + Hartvig Építész Iroda alapítói. Ennek szellemében, a körforgásos építészet irányelveit alapul véve újították fel Budán új irodaépületüket, mely egykor a sokak által kedvelt Alba Regia étteremnek adott otthont.

A renoválás során feltárult felületek bontott állapotukban maradtak: a betongerendák nem kaptak borítást, a nyers téglafalakra nem került festék. Több elbontott építőelem pedig – akár eltérő funkcióban – visszakerült az épületbe, így kevesebb új építőanyag felhasználására volt szükség. A külső nyílászárók már nem feleltek meg az energiahatékony szigetelés kívánalmainak, ezért kicserélték őket.

Az acélszerkezetű üvegportálok azonban jó állapotban voltak, így az alagsori tárgyalótermek válaszfalaiként születtek újjá. Hasonló történt az üvegtéglákkal is, amelyeket kibontottak ugyan az emeleti falakból, de szintén a tárgyalók elválasztásában kaptak szerepet. Hosszas szakmai eszmecserék eredményeként néhány régi radiátort is sikerült megmenteni, így a hideg hónapokban azok is ismét működésbe léphetnek.

Ez a gesztus, amellett, hogy a fenntartható építészet elveit követi, az épület történetébe is betekintést enged, valamint karakteres esztétikát is teremt.

Galéria