Az online előadás során betekintést nyerhetünk Szilágyi Csilla tárgyalkotó tervezőművész munkásságába, gondolataiba.

Mesél külföldi szakmai útjain szerzett tapasztalatairól, a nemzetközi üvegművészeti trendek főbb képviselőivel való találkozásokról, illetve azokról a folyamatokról, amik épp aktuálisak pályáján. Támpontokat, inspirációt adhat alkotóknak, műgyűjtőknek, galériásoknak, művészettörténészeknek egyaránt, egyúttal kontextusba helyezi a hazai kortárs üvegművészeti törekvéseket.

Szilágyi Csilla 2006-ban végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem üvegtervező szakán. A diploma megszerzése után az Ajka Kristálynál dolgozott gyári tervezőként. Az elmúlt 15 évben elmélyült az üvegmegmunkálás és betonöntés technológiájában. Járt és dolgozott több üvegművészeti helyszínen szerte a világban, kiállított számos országban, fényinstallációkat, kristályüveg tárgyakat, és üvegbeton szobrokat alkotott. Jelenleg egy nagyméretű üvegbeton ablakon munkálkodik.

Az előadás látószöge távolról indít, feltérképezve az üvegművészetben működő áramlatokat, közben szűkítve a kört, egy-egy művész példáját mutatja be, majd végül az előadó saját mikrokozmoszát ismerteti meg közelebbről az érdeklődőkkel, fókuszban a jelenlegi műtermében, a Budakalászi Műteremházban zajló munkálatokkal.

Galéria