Milyen lesz a jövő asztala? Mi kerül rá? Kik fogják elfogyasztani az ételt? Góg Angéla kutatásai és kísérletei mindig is egy irányba tartottak.

Szép lassan rajzolódott ki a végleges célja: feltárni az emlékezés működését, megismerni az emberek ízemlékeit és ragaszkodásuk okait egyes ételekhez. Feltérképezni, mi mozgatja és módosítja étkezési kultúránkat, és azt, hogyan őrizhetjük meg ezt. Doktori kutatásának eredménye egy olyan étel, mely tartósítja a múltat a jövő generáció számára, ugyanakkor a jelen kihívásaira is reflektál.

A kiállítás célja komplex élmény létrehozása, mely során megmutatható, megkóstolható és tovább bővíthető a jövőnek szánt üzenet. A jövő asztala mellett az elmúlt öt év munkáiba is betekinthetünk, így az egész folyamatot végigkövethetjük, hogyan jutott el Angéla a múlt emlékeitől a jövő ételéig. A kiállítás alatt szombatonként megnyitja kapuit az „Emlékek cukrászdája” is, így ismét felidéződhetnek gyermekkorunk ízei. Vasárnaponként pedig megterít a „Vasárnapi ebéd” számára, hogy ismeretlenek ismerősökké válhassanak körülötte.

„A jövő emlékei” vacsorasorozat dokumentációja először a kiállításon kerül a közönség elé, ahol a résztvevők üzenetét láthatjuk a következő generáció számára. Egy kiállítás – öt év kutatása – négy projekt bemutatása.

A kiállítás október 7-18. között tekinthető meg. Minden nap 12:00-19:00-ig látogatható.

Galéria