Jónás Ágota (ipari tervező, biomimicry-oktató – Academy of Art University) színes diákkal kísért online előadásban mutatja be a biomimicry 26 „alapelvét”, amit a természet már 3,8 milliárd éve kitartóan alkalmaz.

A „life’s principles”, avagy az „élet alapelvei” a tervezés során is felhasználhatók, a regeneráló, körkörös gazdaságban pedig elengedhetetlenek lesznek. Az előadás áttekinti a 26 alapelvet, és olyan példákat mutat be, amikor a természet és a tervezés párhuzamosan támasztják alá ezeket. A „változó körülményekhez való alkalmazkodás” például megtalálható az állatvilágban, de még egy gépkocsi is képes idomulni a változó terephez, ha a design lehetővé teszi a vezető számára, hogy száraz terepről vizes, sáros terepre vigye a járművet. Az előadás létező modern és sikeres termékeket ismertet, melyek valamilyen módon követik az élet alapelveit, és rálátást ad olyan technikákra, melyek bárhol, bármikor könnyen alkalmazhatók a tervezésben. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, miért fontos a természettől (nem csak a természetről) tanulni, ha a célunk egy szebb, jobb, és biztonságosabb világot hagyni a jövő nemzedékekre.

Az előadás nyelve angol.

FONTOS: A Google-naptár eltérést mutathat az időponttal kapcsolatban! Kérjük, hogy minden esetben a weboldalon feltüntetett dátumot vegyék figyelembe!

Galéria