Bár az Artista több, mint két évtizedes múltja alatt számos kihívást megélt, célja továbbra is töretlen: többfunkciós, urbánus ruhadarabokkal és táskákkal ajándékozzák meg vásárlóikat, akik szeretik finom extravaganciával ötvözni nőiességüket az öltözködésben.

Az Artista showroom Budapest Palotanegyedében, a Puskin utca 19-ben nyílt meg 2003-ban. Az üzlet azóta is ugyanabban a gyönyörű, neogótikus palotára emlékeztető házban várja a látogatókat. Az alapító tagok közül hárman alkotják a tervező csapatot: Imre Katalin, Rácz Nóra és Stampf Katalin.

A békebeli szalonban kényelmes, elegáns, mégis sokoldalú ruha- és táska-kollekciókat lehet megcsodálni, amelyek a lezser eleganciát hirdetik, és maximális támogatást nyújtanak viselőik urbánus életmódjában. Az Artista öltözékek közös jellemzője, hogy időtállók, kortalanok, nőiesek mégis funkcionálisak, így alkalomra és hétköznapra egyaránt tökéletesek. A letisztult megjelenés, szokatlan anyagtársításokkal és művészi grafikákkal párosul, ezek adják a trió munkáinak messziről felismerhető, kifinomult esztétikáját.

A brand az elmúlt évtizedekben külföldön is megvetette a lábát, az Artista kollekciók Budapesten kívül többek között a bécsi múzeumi negyedben található üzletükben is elérhetők, de számos nemzetközi webshopban is megvásárolhatók. Kíváncsiak vagyunk, hová vezet innen az út a következő húsz esztendő során!

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria