Aki kicsit is járatos a hazai képzőművészetben, annak Baglyas Erika neve biztosan ismerősen cseng. Pár éve a magyar designéletben is komoly hírnévre tett szert DOT for You márkájával, ami egészen újszerű megvilágításba helyezi a noteszeket.

Baglyas Erika több év egyetemi oktatás, művészeti projektek és ösztöndíjak után úgy döntött, olyan vállalkozásba kezd, amiben ötvözheti kreatív énjét és a funkcionális tárgyak iránti rajongását. A brand ötlete mégis egy véletlennek köszönhető: Erika, miután unaloműzésből befestette néhány keményfedeles noteszének borítóját, úgy döntött, elindul azon az úton, amit ma már DOT for You-ként ismerünk.

A határidőnaplók és füzetek művészeti értéke állandó jelleggel feszegeti a design határterületeit. A termékek prégeléssel, egy tradicionális könyvkötészeti eljárással készülnek, ennek köszönhető a brand védjegye is, a fémes csillogású borító. Az előállítás során a környezettudatosság is fontos szempont, ezért Erika és csapata fenntartható forrásból származó papírból és környezetkímélő anyagokból dolgozik.

A DOT for You legnépszerűbb kollekciója az IRKA határidőnapló, amely minden évben megújul. Nemcsak a naplók megjelenése, hanem beltartalma is hosszas művészeti és kutatási folyamaton megy keresztül, mire a polcokra kerül, sokoldalú szín- és mintavilága pedig számos ízlést kielégít.

A brand 2016 óta csapatként működik, és mára egyedi rendeléseket is vállalnak cégek számára.


A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria