A hazai textilesztétika megújításának ötletéből indult, mára a designszcéna egyik megkerülhetetlen bástyájává nőtte ki magát. Ez az Eventuell Galéria, ami kiállítások mellett számos szakmai program kezdeményezője is egyben.

A galéria gyökerei a ‘90-es évek első feléig nyúlnak vissza, Kónya Kinga, Munkácsi Gábor, Szabó Zsuzsi, Szigeti Szilvia textilművészek és Radnóti Tamás belsőépítész alapították, akik a frankfurti Heimtextilen már Eventuell néven szerepeltek. A közös helyszín gondolata csak ezután született meg, ahol az Eventuell-tagok munkáin kívül mára magyar és külföldi tervezők munkáival egyaránt megismerkedhet a látogató.

Az Eventuell Galéria a Nyáry Pál utcában található, galériaként és boltként is üzemel, egyedi lakástextileket, lakberendezési és ruházati kiegészítőket, ékszereket, táskákat mutat be a nagyközönség számára.

A galéria kiállításait Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész szervezi, a szakmai kiállítások és textilfókuszú kezdeményezések mellett a fiatalok felkarolása mindkettőjük szívügye. Az Eventuell tárlatain gyakran kapnak helyet végzős vagy feltörekvő iparművészek. Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás nevéhez fűződik a másfél évtizedes, immár nemzetközi jelentőségű Határtalan Design kiállítás és TEXHIBITION projekt szervezése is.


További, az Eventuell Galériához kapcsolódó weboldal.

Az aktuális nyitvatartásról tájékozódjon a Galéria Facebook-oldalán, valamint honlapján!


Nyitókép: Szigeti Szilvia textiltervező és Radnóti Tamás belsőépítész (Határtalan Design / Design Without Borders kiállítás, Fotó: Radnóti Róza)


A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria