A Fabrika a huszadik századi régiségek, elsősorban ikonikus vintage bútorok, lámparitkaságok és lakberendezési tárgyak lelőhelye. Egészen konkrétan Art Deco, Bauhaus, század-közepi modern, space age bútoroké és kiegészítőké, de még folytathatnánk a sort...

A Fabrika értékmentő tevékenysége során a húszas évektől a hetvenes évekig gyűjti azokat a kiemelkedő esztétikai és funkcionális tulajdonságokkal bíró bútorokat, lámpákat és lakáskiegészítőket, amelyek a mai enteriőrben is értelmezhetőek, legyenenek azok Panni polcok, ikonikus csehszlovák luxusbútorok, óriás vas virágtartók, zsúrkocsik, lámparitkaságok, iparművész kerámiák, vagy akár egy Ghyczy Péter által tervezett tojásfotel.

Az itt található egyedi bútorok többsége szakszerű restauráláson esik át, így élettartamuk akár 70-80 évvel is meghosszabbodik. A kiváló minőségű kárpitokkal bevont fotelek és székek saját tervek alapján kerülnek felújításra, és teljes átalakítással születnek újjá.

A Fabrika immár 6 éve Magyarországról és Angliából szerzi be kincseit. Az öko-gondolkodás kiemelkedő szerepet játszik a Fabrika mindennapjaiban, ennek tükrében elsődleges célja a tárgymentés és az ökológiai lábnyom csökkentése.

Emellett pedig filmes és fotós produkciókra, valamint egyedi projektekhez és ingatlanfotózásra is lehetőséget biztosítanak bútorok, csillárok, lámpák és lakáskiegészítők bérlésével.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stáb. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria