Egyetemek vonzáskörzetében, szinte a Gellért-hegy lábánál találjuk a Fiók üzletet, amely egy papír-írószer és egy designer bolt ötvözete. Aki kreatív munkához keres alapanyagot vagy minőségi ajándék után kutat, nem fog csalódni a Csíky utcai shopban.

Ha van hely, ami egyesíti a magas minőséget és a művészellátót, akkor az a Fiók. Már az utcafrontról is kirajzolódik a bolt színes univerzuma: sketchbookok, grafitok, tolltartók és festékek egész sorát találni itt, mindezt a legjobb hazai tervezők közreműködésével.

A termékválaszték hónapról hónapra alakul, így a Fiók folyamatosan új designereket tud bemutatni a vásárlók számára. Csakhogy pár közismert márkát említsünk: a DOT for You, a Papetri Paperworks és a Printa újdonságai is megjelentek már a boltban. A kínálatban ugyanakkor külföldi brandek, így a Leuchtturm1917 , Kaweco, 24Bottles és a Nuuna is képviselteti magát, aminek hála a látogatók a papír-írószerek és az urbánus léthez hasznos kiegészítők számos kiemelkedő, itthon alig kapható termékét is megkaparinthatják.

A Fiók plafon-galériáján különleges kiállítások is rendszeres jelleggel helyet kapnak, mint például az aktuális kiállítás, ami az Ykra márka Erhardt Domonkos által tervezett Hikers Tale kollekciójának történetét mutatja be. Gyermekek és gyermeklelkű felnőttek is alternatív játszótérre lelhetnek az újbudai designrengetegben.


A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria