A FUGA Budapest egyik kulturális mozgatórugója és többfunkciós információs helyszíne annak ellenére, hogy mindössze nagyjából 600 négyzetméteren üzemel egy társasház földszinti-pincesori helyiségében.

A FUGA Budapesti Építészeti Központ megkerülhetetlen név, ha a hazai építészet történetébe és jelenébe szeretnénk bepillantást nyerni, vagy korunk neves hazai alkotóival szeretnénk szembetalálkozni egy-egy nyilvános rendezvényen.

A központ életében, mely több mint egy évtizede nyitotta meg kapuit, az építészet mellett a zene is kiemelt szerepet kap: éppúgy részt vehetünk zenei improvizációs esten, mint klasszikus hangversenyen. Mindazonáltal irodalmi estek, fotótárlatok, iparművészeti kiállítások és sok egyéb kezdeményezés is otthonra lel a Petőfi Sándor utcai helyszínen, ahol a tudományos életbe és akár művészeti performanszokba is bepillantást nyerhetünk.

A FUGA előterében impozáns könyvesbolt működik, amely a legegyedibb kisszériás művészeti tematikájú könyveket, szépirodalmi alkotásokat és díszes füzeteket kínálja a látogatók számára.

Aki az utcában jár, annak érdemes a szemközti, kortárs előadásokat műsorra tűző Katona József Színházba is ellátogatnia, amely a környék szintén kiemelkedő jellegű kulturális helyszíne.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria