Egy cementlap-manufaktúra, amiben a régi idők esztétikája ötvöződik korunk egyik legsokoldalúbb vívmányával, a 3D nyomtatással. Ez az iamart, ahol nemcsak különleges kül- és beltéri burkolatot kínálnak, hanem egy kis segítséggel akár saját ötleteinket is viszont láthatjuk cement- és terrazzolapok formájában.

Az iamart története 2005-re nyúlik vissza, amikor az alapítók úgy döntöttek, hátrahagyva a multinacionális munkahely adta kereteket személyes projektbe fognak.

Bár eleinte marokkói cementlapok forgalmazásával próbálkoztak, hamar rájöttek, hogy ezek nem a legmegfelelőbb alapanyagnak bizonyulnak kültérben. Éppen ezért egy rövidke hallgatás után saját termékpalettával rukkoltak elő, amit egyaránt szántak külső és belső terekbe.

Az iamart 3D nyomtatott sablonokat is használ a cementlapok elkészítéséhez. Az ezáltal meggyorsított gyártási metódus adja a brand nevét is, amely a latin “iam” (azonnali) és az angol “art” (művészet) szó összevonásából született meg.

A manufaktúrát felkeresve ugyanakkor a tulajdonosok által fejlesztett online tervezőprogramban is megcsillogtathatjuk kreativitásunkat. Az általunk elkészített terveket az iamart csepeli székhelyén, a Csepel Művek egykori repülőgépmotorokat gyártó üzemében kialakított newart manufaktúrában öntik formába, amely showroomként is üzemel.

Az iamart csapata emellett finom- és látszóbeton gyártásával és monolit terrazzo öntésével, illetve műemlék-felújítással is foglalkozik, lépcsőházak járólapjait töltik meg új élettel.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stáb. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria