Egy gyönyörű Bauhaus-stílusú lakóház üzlethelyiségében találjuk Hajdú Anett stúdióját, az Illustrit, ahova megrendelőként, vásárlóként, vagy akár műkedvelőként is ellátogathatunk.

Ha divatillusztrációval találkozunk egy divatmagazinban, akkor nagy eséllyel Hajdú Anett egyik munkájához van szerencsénk. A MOME textiltervező szakán végzett designert nemcsak illusztrációi, hanem ruha- és kiegészítőtervei miatt is keresik immár hosszú évek óta, így hát nem meglepő módon többek között a NUBU-val, a Nanushkával és a Printával is dolgozott már együtt.

Stúdiója, az Illustri 2020 második felében nyitott Újlipótváros egyik hangulatos utcájában, a kirakatot pedig havonta frissülő installációk színesítik. A kicsiny, ám annál otthonosabb üzlethelyiségben Anett illusztrációit tekinthetjük és vásárolhatjuk meg, ugyanakkor személyes megrendeléseket is itt adhatunk le számára.

Az Anett legfrissebb, eddig még be nem mutatott munkáiból összeálló széria a Postcard Project nevet viseli, amelyet nagy nemzetközi és hazai divatmárkák 2021 őszi-téli kollekciói inspiráltak. A kézzel készült, képeslap méretű illusztrációk kiállítás formájában tekinthetők meg a Budapest Design Week során.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stáb. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria