Mit szólnál hozzá, ha kedvenc fesztiválod programját, vagy épp egy reklámkampányt hordhatnád kiegészítőként? Persze, használt molinókon keresztül, mindezért pedig a Medence Csoport felel.

A Medence Csoport igazi hazai sikertörténet: a vállalkozás 2000-ben indult az Orczy-kertben, egészen pontosan annak egy üres medencéjében, mára pedig több elismerés mellett Magyar Formatervezési Díjjal is büszkélkedhet.

A Medencét mozgató alkotóközösség számos kiállítást és workshopot is a háta mögött tudhat, és a legnagyobb cégeknek teljesíti egyedi kéréseit. A tervezők sokoldalúságát mutatja, hogy bár hétköznapi viseletre is készítenek termékeket, kezük nyomát már többek között színházi előadáson és beltéri-kültéri installáción is otthagyták.

A brand karakteres stílusjegyét az óriásponyváknak köszönheti, amelyek gyorsan lecserélődnek és egyébként a hulladéklerakóban végeznék, de a Medence alkotói új életet lehelnek beléjük hátizsákká, bevásárlószatyorrá, és még sok egyéb használati tárggyá átalakítva őket. A korántsem hétköznapi anyagválasztás az unikális megjelenésen túl strapabíróságot és vízhatlanságot biztosít a termékek számára.

A Medence életreszóló táskáival és kiegészítőivel bármikor találkozhatunk a csoport boltjában, a Móricz Zsigmond körtérnél.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria