A NUBU neve nem ismeretlen a hazai, de még a nemzetközi divatszakma előtt sem. Az Andrássy úti flagship store igazi kánaán a minimalista és luxus stílus rajongóinak, az elegáns, mindazonáltal funkcionális ruhadarabok pedig magukért beszélnek.

Garam Judit divattervező 2007-ben indította el márkáját, a NUBU-t. A modern, letisztult stílusból, valamint a kortárs művészetből inspirálódó brand azóta lényegében a hazai és nemzetközi fashion design színtér nélkülözhetetlen szereplőjévé vált.

A márka hitvallása, hogy magas minőséget kínáljon megfizethető áron, ám a limitált szériák között magasabb árfekvésű darabok is megtalálhatók, amelyekkel a külföldi közönséget célozzák. A NUBU termékei a szofisztikált városi nőknek és férfiaknak készülnek, akik előnyben részesítik a diszkrét luxust, ám a lezser funkcionalitást sem vetik meg. A fenntarthatóság, a hatékonyság, a megkülönböztető képesség és a tartósság kulcsfontosságú minden darabnál, figyelembe véve a helyi művészetet inspirációs forrásként és a tervezés eredményének fontos szempontjaként is.

A NUBU mostanra számos emlékezetes, és a maga minimalizmusával formabontó kollekciót tudhat magáénak, legutóbb pedig a tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon láthattuk a magyar csapat számára készített kreációjukat, amelyet a magyar lobogó és a japán hagyományok ihlettek.

A brand termékeivel a világmárkákkal kikövezett Andrássy úton találkozhatunk, ahol a legfiatalabb és az idősebb korosztály egyaránt megtalálja a stílusának megfelelő darabokat.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza, melyet 2013 óta minden évben összeállít a Budapest Design Week stáb. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria