Adott négy kedves ismerős, akik meglátták a lehetőséget egy üzlethelyiségben, és néhány feltörekvő hazai márka, amiknek bemutatkozási helyre volt szükségük. Ezek ötvözetéből született meg a Prezent, egy olyan designer shop, ahol az ökotudatos termékek és a professzionalizmus kéz a kézben járnak.

Egy Gellért-hegyi kiruccanás és egy csobbanás között a Rudas-fürdőben érdemes ellátogatni a Tabánban található Prezent shopba, ahol kikapcsolódásként a modern design iránti lelkesedésünket is kielégíthetjük. A boltban akár hosszú órákat el lehet tölteni a kézzel készített, környezettudatos kínálatot szemrevételezve, és jó eséllyel olyantól kérdezhetünk a termékekről, aki saját maga készítette azokat.

A Prezent shop 2016 óta várja a funkció és zöld design híveit, az ötletgazda-üzletvezetőtől pedig mára olyan tervezők kezébe került, akik egykor maguk is a képviselt designerek között voltak márkájukkal. Egészen pontosan két designerről, a Touch Me Not alapítóiról, Bilau Deáról és Sáhó Andrásról van szó, a nagy kalandhoz pedig Krausz Márk és Takács Bálint is csatlakozott. Shopjuk kizárólag olyan brandeket képvisel, amelyekről tudják, hogy etikusan készültek, környezettudatosak – és nem mellesleg a négyes ízlését tükrözik.

A Prezent még vasárnap is nyitva áll a látogatók előtt, így a fárasztó hetet is kipihenhetjük Budapest egyik legszínesebb designer üzletében.

A Budapest Design Map a fővárosi designélet legátfogóbb kalauza. A praktikus térkép segítségével a város mintegy 150 legizgalmasabb designhelyszíne kereshető fel, segítségével a budapestiek és a városba látogatók könnyedén választhatják ki az érdeklődésüknek leginkább megfelelő úticélokat, vagy akár egy változatos túrát is megszervezhetnek a design jegyében. A térkép csak online változatban érhető el. A feltüntetett pontok között elsősorban magyar designerek üzletei, bemutatótermei, műhelyei, galériák kaptak helyet, de szerepelnek a térképen nemzetközi designbútor-forgalmazók, vásárok, speciális tanműhelyek és egyéb olyan helyszínek is, melyek számot tarthatnak a hazai designrajongók kíváncsiságára.

Galéria