A Printa igazi úttörő a zero waste mozgalomban, és több mint tíz éves története során bebizonyította, hogy állandóan újra lehet értelmezni a környezettudatos öltözködést, de még a szuveníreket is.

Majoros Zita vállalkozása, a Printa tavaly ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Amikor otthonra lelt a Rumbach Sebestyén utcában, még alig lehetetett hallani az eco-friendly divatról, így a Printa igazi pionír volt akkoriban zöld szemléletmódjával. Zita ugyanakkor azt is bebizonyította, hogy a környezettudatos textíliáknak nem kötelező kizárólag Föld színűeknek lenni, és színesen is lehet óvni a bolygót.

Az upcycling szemléletmódot szem előtt tartva a Printa használt textíliákat értelmez újra, ugyanakkor GOTS minősítésű alapanyagok is inspirációs forrásként szolgálnak számukra a tervezés során. Az átszínezett, átszabott és saját nyomattal ellátott anyagokból egyedi kollekciók születnek, amik mindkét nem számára hétköznapi viseletet nyújtanak, de a kínálatban táskák és háztartási eszközök is fellelhetők.

A brand sokoldalúságát az is mutatja, hogy az üzletben kézzel festett kerámiákat, ékszereket és grafikákat is találni, melyek pimaszul új megvilágításba helyezik a szuvenírek fogalmát.

A Printa alapítója, Majoros Zita kedvenc tárgyát is megismerheted, ha ide kattintasz!

Aktuális nyitva tartási információkért kérjük, keresd fel a Printa felületeit!

Galéria